Jaroslav Bachora, dlouholetý spolupracovník Václava Klause, člověk velmi ukotvených pravicových zásad, tragicky zemřel ve věku 61 let.
Od 70. let pracoval v dělnických profesích. Po roce 1989 působil jako živnostník v oboru distribuce tisku a v letech 1994-97 byl vedoucím obchodního oddělení vydavatelství Integra. V posledních letech podnikal jako vydavatel a šéfredaktor lokálního periodika na Praze 6.
S Václavem Klausem začal spolupracovat v roce 1997, kdy byl zaměstnán v tiskovém oddělení kanceláře předsedy vlády ČR. Od roku 1998 byl tajemníkem Nadačního fondu Václava Klause a dlouhá léta i spolupracovníkem Centra pro ekonomiku a politiku. V letech 1998 až 2008 byl členem ODS, v roce 2009 spoluzakládal ve funkci místopředsedy Stranu Svobodných občanů.
Byl vždy svědomitým kolegou a především aktivně veřejně působícím občanem, citlivým na všechny projevy socialismu. Blízký mu byl model švýcarského politického systému. Nebylo mu lhostejně, kudy se naše republika ubírá, a pomáhal prosazovat myšlenky, kterým věřil. Jak v ODS, tak u Svobodných, jak v CEPu, tak v dalších svých občanských aktivitách byl příkladem člověka vyhraněných pravicových názorů, ze kterých nikdy neslevoval.
Těm, kdo měli možnost jej blíže poznat, bude velmi chybět. Mezi nimi i Václavu Klausovi, který poslal vdově po panu Bachorovi tento soustrastný dopis.
V Praze dne 20. května 2013
Vážená paní Bachorová,
hluboce mne zasáhla zpráva o tragickém úmrtí Vašeho manžela pana Jaroslava Bachory. Znal jsem jej mnoho let jako spolehlivého a obětavého člověka pevných názorů, aktivního a angažovaného občana, jehož jsem si vážil a rád s ním spolupracoval.
Dovolte mi, abych Vám a celé Vaší rodině v této pro Vás tak těžké chvíli vyjádřil svou hlubokou účast a soustrast.
S úctou
Václav Klaus
I my budeme na Jaroslava Bachoru vzpomínat jen v tom nejlepším.
Ladislav Jakl za Institut Václava Klause, 20. května 2013
Institut Václava Klause
|
|
Vytisknout článek | Odeslat článek emailem |
© Centrum pro ekonomiku a politiku 2005-2024 design, kód: Jan Holpuch nejml. |
RSS 2.0 |